НМЦ ЦЗ та БЖД Кіровоградської області: Мобільний консультаційний пункт працює з дітьми та дорослими

Мобільний консультаційний пункт навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Кіровоградської області працював у місті Кропивницький за заявкою загальноосвітніх навчальних закладів міста.

Захід проводився на острові Козачий. Крім навчально-методичного центру, з учнями та вчителями працювали представники ДПС, вищих навчальних закладів міста, громадських організацій міста.

Роботу пункту забезпечували завідувач обласного методичного кабінету Купріянов А.С. та начальник циклу практичної підготовки підполковник служби цивільного захисту Стець М.М.

Цього разу на мобільному пункті не тільки надавались поради, як діяти при загрозі або виникненні надзвичайних ситуаціях, видавались кольорові пам’ятки, але і проводились практичні тренування з одягання засобів захисту органів дихання, спеціального захисного одягу пожежників. При чому ініціаторами практичних дій були учні. Протягом 3 годин більше 150 дітей та 25 дорослих придбали практичні навички з використання засобів захисту. Було роздано більше 40 примірників брошур та більше 150 примірників пам’яток за наступною тематикою: «Що варто знати юнацтву в непростий час», « Щоб не трапилось біди, в лісі не збирай гриби», «Не залишай без нагляду дітей біля води», Збережемо довкілля від пожежі» та інші. Особливою популярністю користувався підполковник служби цивільного захисту Стець М.М., який вміло, з обережністю надавав практично кожному учню можливість надягати засоби захисту та бойовий одяг пожежника.

По закінченню керівництво заходу відмітило роботу працівників Центру письмовою подякою.

Методист обласного методичного

кабінету (безпеки життєдіяльності населення) Т. Александрова

Кiлькiсть переглядiв: 0